Čičmund

19. 10. 2015

Ahoj, jmenuji se Čičmund, ale teta Dana mi říká Čičmundík :D.

Dříve jsem často utíkal, ale protože měla Růženka o mne starost, tak vydržím do neděle, kdy mám opušťák a mohu běhat sám, ulovit myšku a je mi fajn, ale musím opatrně, zlobí mě srdíčko. Kdybych se nemohl proběnout, tak mi pak nechutná a je mi smutno :D.

V neděli nejezdí tolik aut, jinak každý den chodím na procházku a jde s námi i kocourek Míša, ten má zase, chudáček, nemocné ledviny. Dnes byl s námi Alex, ochranka, jak si tak pobíhám, tak najednou slyším Růženčin jekot, potkaaaan, Míša chytil potkana. Chápete to? Ona se snad bojí velké myšky :D. Já ji tedy nechápu ani trochu. Představte si, že Alex Míšovi potkana vzal, tak se Míša naštval a chytil sýkorku, s tou utekl a s kamarády se o ní tahali na dvoře, vyhrál Matýsek. Nakonec mu ji Růženka vzala a sýkorce udělala hrobeček.

Škoda, že nemáme zahradu, kde bychom mohli, tedy já a ostatní kamarádky a kamarádi, volně běhat . Máme sice malý dvorek, jenže máme zlého souseda, který má na domě nízko komín a všechen štiplavý kouř je na dvoře a je ho plný baráček. Už nás všechny pálí očička a kašleme, Růženka nám vyplachuje očička a léči bylinkami.

Když nikdo z člověků není doma, tak nám soused stříkne nebo hodí něco na dvůr a my pak blinkáme a je nám moc špatně :(Tak teď bez dozoru nemůžeme ani na dvůr, chjo. Jsem se nějak rozpovídal, Růženka neví, že jsem si tajně pustil počítač, tak se mějte hezky a zase někdy napíšu, Nějak mi vyhládlo, tak se jdu nabaštit. Váš Čičmundík

 

O.S. Zachran kočku
Copyright © 2014 Lucie Přidalová